elektronika / programozás / kinetic art

Hatlábú robot tervezése, kiindulva a kósza gondolatból egészen a megépítésig.

HTML

Az első

2009.04.02. 10:41 | TomRoncsak | Szólj hozzá!

A hexapod egy 6 lábbal rendelkező robot, így nagyon stabil. Ezek a szerkezetek jellemzően a pókokról és a rovarokról vannak mintázva, hogy a kutatók tanulmányozhassák a biológia feltételezéseket a mozgásukról és egyéb tulajdonságaikról.

Ebben a blogban is egy ilyen, hatlábú robotról olvashat majd a kedves olvasó, ám felhívnám arra a figyelmet, hogy a további bejegyzésekben előforduló rövidítések, szavak és szófordulatok esetleg utánajárást igényelhetnek, ezek meghatározása vagy bemutatása ugyanis nem célja ennek a blognak.

Terveim szerint itt fogom végigvezetni a robot tervezésekor és építésekor felmerülő ötleteket és továbbfűzöm azokat, amíg valamilyen eredményre nem jutok. Igyekszem megosztani majd az esetlegesen vakvágányra futó elképzeléseket is, akármennyire is nehezemre fog esni!

Az ihletet Matt Denton-tól vettem, aki lenyűgözött az általa létrehozott robottal. A terv, hogy egy hasonló adottságokkal rendelkező robotot létrehozzak. Íme:

Címkék: énblog

A bejegyzés trackback címe:

https://hexapod.blog.hu/api/trackback/id/tr661041403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása